Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 6 után nem hívhat, nem írhat a főnök - Multiculti.hu

Hírmorzsák relax

Published on április 14th, 2014 | by Multiculti Juli

0

6 után nem hívhat, nem írhat a főnök

Franciaországban mostantól délután 6 óra után sem emailben, sem telefonon, sem közösségi oldalakon nem zaklathat a főnök, írja a 444.hu. Ugyanis a szakszervezetek és a munkáltatók megállapodást kötöttek: eszerint a munkavállalóknak kötelező 6 órakor a céges mobiljukat kikapcsolni és ekkor már munkahelyi leveleiket sem nézhetik meg.

Nem a franciák az elsők, akik ilyen rendeletet hoznak. A német munkaügyi minisztérium már tavaly ősszel bevezetett egy hasonló törvényt (lsd korábbi bejegyzésünk). Ennek alapján a munkáltatók munkaidőn kívül nem hívhatják telefonon az alkalmazottaikat, és nem is emailezhetnek nekik, kivéve, ha vészhelyzetről van szó.

A megállapodás azért jött létre, hogy megvédjék az alkalmazottakat a kiégéstől.

Az egyezség természetesen érinti a Franciaországban jelen lévő nagy külföldi cégek, a Google, a Facebook, a Deloitte és a PwC alkalmazottait is.

Forrás: 444.hu

Tags: , , ,


About the AuthorMINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑