Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 AB: A nőnek nem kell elmondania, ha terhes - Multiculti.hu

Aktualitások pregnant-lady

Published on május 29th, 2014 | by Multiculti Juli

0

AB: A nőnek nem kell elmondania, ha terhes

Alaptörvény-ellenes a munka törvénykönyvének (Mt.) az a rendelkezése, amely szerint a várandós nőt csak akkor illeti meg a felmondási védelem, ha állapotáról még a felmondás közlése előtt beszámolt munkáltatójának, mondta ki az Alkotmánybíróság, és keddi határozatával megsemmisítette a kifogásolt rendelkezést. Az eljárást az ombudsman indította.

Az AB szerint a várandósság egyértelműen a gyermeket vállaló nő magánszférájába tartozó körülmény, nem kötelezhetnek senkit arra, hogy erről beszámoljon a főnökének.

 Az AB szerint az Mt. támadott rendelkezése alaptörvény-ellenesen korlátozza a gyermeket vállaló nők magánélethez és emberi méltósághoz való jogát. Az AB arra is felhívta a jogalkotó figyelmét, hogy a közszférában dolgozókra vonatkozó szabályozást is tekintse át.

Forrás: Index.hu

Tags: , , , ,


About the AuthorMINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑