Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Karrier vs család - Multiculti.hu

Coaching Blog karrier család

Published on május 14th, 2013 | by Multiculti Juli

3

Karrier vs család

Korunk ’tipikus dolgozó’-jának  megfelelési kényszere: A szuper ‘hős’, aki sikeres a munkahelyén, ápolt, ad magára, törődik a szélesebben vett család összes problémájával, anya és feleség / apa és férj, szüleiről gondoskodó gyerek, szuperül vezet, rendszeresen sportol, elismert vezető és beosztott, és még ki tudja hány szerepben igyekszik megfelelni.

Tags: , , ,


About the Author3 Responses to Karrier vs család

 1. Kiscsillag says:

  Olvastam a bevezető cikket és rögtön magamra ismertem. Középvezetői posztról mentem el szülési szabadságra a második gyerekemmel. A nagyobbik gyermekem óvodás, a kisebbik most 1 éves. 9 hónapos korában válaszút elé kerültem, vagy visszamegyek korábbi pozíciómba vagy pedig betöltik az állásomat és a későbbiekben a cég pillanatnyi helyzete alapján dől el, hogy mi lesz a konkrét feladatom. Családi döntés született és visszamentem. Bár elviekben minden megoldott, van óvoda, bébiszitter, nagyszülői segítség, mégis úgy érzem, hogy szét vagyok esve. Úgy érzem, hogy egy hullámvasúton ülök, amiből nincs kiszállás! Kíváncsi vagyok, hogy egy coaching (ha egyáltalán találnék rá időt) mit javíthatna a helyzetemen?

 2. Danka Szilvia says:

  Kedves Kiscsillag!

  A coaching segíthet rendet rakni fontos és kevésbé fontos dolgok között, a jobb és tudatosabb időbeosztás tervezésében és legfőképp megtartásában. Dolgozó anyaként a legfontosabb az egyensúly megtartása és a folyamatos ’nem vagyok elég jó anya’ érzés feloldása. Egyébként elveszítjük a magabiztosságunkat otthon és a munkahelyen is. Gyermekeinknek nagy szüksége van – főleg a mai világban – arra, hogy a velük töltött idő feszültségektől mentes legyen. Ez önmagában megér annyit, hogy aktívabban foglalkozzunk a kérdéssel, ne csak az elmélet szintjén, hanem célirányosan. Mondhatnám, hogy tipikus time-menedzsment probléma a Tied, hopp egy tréning, és ott a megoldás. Ennél általában azért bonyolultabb a helyzet, de nem biztos, hogy a megoldás is az! Adj a coaching-nak egy esélyt, mit veszíthetsz?
  Ahogy a bevezető cikkemben is jeleztem, a coaching, vagy az egyszerűség kedvéért nevezzük egy segítővel való beszélgetésnek, abban támogathat, hogy saját Magaddal kapcsolatos valós önismereti felismeréseket tegyél. Hihetetlen, de igaz, hogy amikor úgy érezzük, hogy mindennap foglalkozunk magunkkal, gondolkozunk a problémáinkon és akár még klassznak tűnő megoldási ötleteink is születnek az égető problémáinkra, az nem egyenértékű azzal, amikor elvonulunk, egyedül vagy egy segítővel és kizárva minden külső zavaró tényezőt ugyanezen problémáinkon elmélkedünk. Tapasztalatból mondom, hogy akár az első ’foglalkozás’ is energiákkal és ún. ’AHA’ élményekkel lát el, amikből azonnal táplálkozni lehet. Kérdésedre válaszolva a legfontosabb, hogy meg kell találnod az IDŐ-t. Egy kis időt Magadra. Lehet, hogy elsőre önzőségnek tűnik, főleg két kicsi gyermek mellett, de 1-1,5 órát azért lehet találni, s ezzel a kis idő-csomaggal el lehet indulni az Önmagaddal való törődés útján.

  • Kiscsillag says:

   Köszönöm a gyors választ és biztatást. Én is sejtettem tudat alatt, hogy külső segítségre lesz szükségem, csak nehéz ezt magamnak bevallani és még nehezebb időt szakítani rá. De alkalmazom a “tanultakat”: szakítok IDŐ-t magamra és belevágok!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑