Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Elmegy a svéd édességmulti - Multiculti.hu

Hírmorzsák kivonul

Published on március 3rd, 2014 | by Multiculti Juli

0

Elmegy a svéd édességmulti

Bezárja magyarországi, szlovákiai és csehországi cégeit a kimért édességek forgalmazásával foglalkozó svéd Candyking, a régióban a továbbiakban csak a lengyel piacra koncentrál, írja a napi.hu. Oda összpontosítanak, ahol nagyobb a növekedési potenciál.

Ezzel indokolta David Von Laskowski, a Candyking elnök-vezérigazgatója a cég kivonulását. A cseh, a szlovák, a magyar, a bolgár és a román piacokat a jövőben a Candyking exportágazata szolgálja ki, az érintett országokban a vállalkozásokat 2014 április 30-áig számolják fel. A döntés annak fényében nem meglepő, hogy az elmúlt év első kilenc hónapjában a régió tízmillió svéd koronás EBIT-veszteséget termelt.

Bár a cég jelentése szerint az értékesített mennyiség 5,1 százalékkal nőtt, a bevétel pedig 0,2 százalékkal 1,29 milliárd koronára emelkedett, a közép- és kelet-európai piacokon elszenvedett veszteség az EBIT-eredményt 10,2 millió koronával rontotta le. Az EBIT ennek ellenére 16,5 százalékkal nőtt év/év alapon, 69,5 millió svéd koronára, a nettó veszteség pedig 19,8 millóról 33,8 millióra. A Candyking több mint tízezer kiskereskedelmi egységben van jelen, mintegy ezer főt foglalkoztatott és 1,75 milliárd svéd korona (61,3 milliárd forint) árbevételt ért el.

A 2011 novemberében alapított Candyking Kft. a Céginfo.hu adatai szerint 2012-ben 41 milliós saját tőkével 85,4 millió forint nettó árbevételt ért el, amiből 73,4 millió forint anyagjellegű ráfordítás, 9,9 millió forint személyi jellegű és 3,5 millió forint egyéb ráfordítás eredményeként másfélmilliós üzemi veszteség jött ki. A pénzügyi műveleteken 0,8 milliós mínusz keletkezett, az adózott veszteség 2,4 millió forintot tett ki. 

napi.hu

Tags: ,


About the AuthorMINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑