Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Fons Trompenaars modell / HR / pszichológia > kultúra - Multiculti.hu

Elméletek books8

Published on április 5th, 2013 | by Multiculti Juli

0

Fons Trompenaars modell / HR / pszichológia > kultúra

Fons Trompenaars modell 3 réteget különböztet meg:
LEGKÜLSŐ RÉTEG: explicit rész a kultúra látható tárgyi termékei (művészetek, nyelv, ételek) ~ ez megfelel a hofstedei szimbólumoknak.
KÖZÉPSŐ RÉTEG: a normák és értékek. A normák megmutatják, hogy egy társadalomban mi elfogadott és mi nem. Az értékek meghatározzák, hogy mi a jó, a helyes, illetve a rossz, a helytelen, s ezáltal kifejezik, hogy mik az ideális értékek a társadalomban.
LEGBELSŐ RÉTEG: implicit része az axiómák vagy alapfeltevések. Az axiómák szerinte visszavezethetőek az adott társadalom legalapvetőbb értékére, a túlélés fontosságára.

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorMINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑