Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Közös megegyezés megtámadása kényszer és fenyegetés miatt - Multiculti.hu

Aktualitások bíróság

Published on október 9th, 2013 | by Multiculti Juli

0

Közös megegyezés megtámadása kényszer és fenyegetés miatt

kozos megegyezesA munkáltató vezetője a közvetlen munkahelyi vezetőtől kapott jelzés alapján arra a következtetésre jutott, hogy a munkavállaló előző nap munkaidőben eltávozott a munkahelyéről, és bár erre engedélyt kapott, de az meghatározott célra szólt és a munkavállaló nem arra használta fel az engedélyezett távollétet, amire azt engedélyezték számára.

A munkáltató vezetője másnap behívatta a munkavállalót és egy négyszemközti megbeszélésen rábeszélte arra, hogy az előre elkészített kérelmet, amely a munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetésére irányult, írja alá.A munkavállaló ezt először megtagadta, majd mikor a munkáltató vezetője a nála lévő, de meg nem mutatott papírokra, valamint a munkáltató ügyvédjével történő megbeszélésre hivatkozott, illetve kilátásba helyezte a rendőrség kihívását egy korábbi vitás ügy miatt, végül aláírta a kérelmet. Ezt követően a munkáltató kiállította a munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetéséhez kapcsolódó okiratokat, igazolásokat.

A munkavállaló a közös megegyezéses megállapodást később bírósági úton megtámadta, arra hivatkozott, hogy jogellenes kényszerrel és fenyegetéssel vették rá az iratok aláírására.

A bíróság széleskörű bizonyítási eljárás lefolytatása, számos tanú meghallgatása alapján ítéletében megállapította, hogy a jogviszony megszüntetése a munkáltató részéről jogellenesen történt és alkalmazta az ehhez kapcsolódó jogkövetkezményeket. Az indokolás szerint a tanúk elmondása, a történések időigénye és az összes egyéb körülmény alapján a bíróság nem fogadta el a munkáltató azon hivatkozását, hogy a munkavállaló önként írta alá a papírokat és nem kért gondolkodási időt sem.

A munkáltató fellebbezése alapján eljárt másodfokú bíróság íz elsőfokú ítéletet helyben hagyta. Indokolása szerint a bizonyítékok arra utaltak, hogy kizárólag a munkáltató fenyegető magatartása volt az, amely arra irányította a munkavállalót, hogy a jogviszonyát megszüntesse, a bíróság szerint a munkavállaló a rá gyakorolt kényszer hiányában nem járult volna hozzá a jogviszonya közös megegyezéssel történő megszüntetéséhez.

Tags: , , ,


About the AuthorMINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑