Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Állásvadászat - Multiculti.hu

10 pontos kisokos allasvadaszat

Published on március 4th, 2013 | by Multiculti Juli

2

Állásvadászat

1. Elbocsátás = Új lehetőség

Elbocsátottak? Csak semmi pánik! Ahelyett, hogy hagynád magad belesüppedni az önsajnálat feneketlen tengerébe, készíts tervet, gőzerővel indulhat az állásvadászat. Az új helyzet, új lehetőségeket rejt, elérkezett az idő alaposabban átgondolni, hogy mit is szeretnél csinálni az elkövetkező években. Azonban nem kell mindig elbocsátás ahhoz, hogy újragondold hosszabb távú terveidet. Ha nap, mint nap gyomorgörccsel vagy végtelen közönnyel és undorral indulsz munkába, akkor is érdemes alaposabban végiggondolni, hogy hogyan tovább.  Folytatni ugyanazt, vagy éles váltással belevágni valami újba? Nagy cégnél dolgozni, vagy családias környezetben, netán belevágni az oly rég megálmodott saját vállalkozásba? Nézz előre, vedd lajstromba teendőidet és azonnali hatállyal lépj a tettek mezejére. Mint saját márkamenedzsered, reklámozd és értékesítsd a piacon képességeidet, tapasztalatodat, tudásodat. PR menedzseri Éned pedig segíteni fog személyes anyagaid, profilod, megjelenésed célhoz igazításában.

2. Aktualizált anyagok =  Alapvető kiegészítő

Érdemes leporolni a régi önéletrajzodat, aktualizálni az azóta szerzett tapasztalatokkal, megszerzett ismeretekkel. Ma már nem elegendő 2-3 tő mondatban leírni, hogy hol és milyen pozícióban dolgoztál. Ne sajnáld az időt és Állásvadászat idézet1energiát, írj az elért eredményekről (az üzleti titoknak minősülő adatok közlése nélkül), fontosabb projektjeidről, elvégzett tanfolyamaidról. Miután ezt kipipáltad, jöhet a megfelelő motivációs levél megírása, mely biankóként szolgálhat az egyes konkrét álláspályázatok mellékleteként Itt se feledkezz meg a mindenkori frissítésről, hiszen minden cég mást keres. Érdemes mindig arra a képességedre, kompetenciádra nagyobb hangsúlyt fektetni, amit a hirdető keres.

3. Hozzáállás = Fél siker

A siker nagyban múlik azon is, hogy Te mennyire hiszel a saját sikeredben és mennyire vagy tisztában értékeiddel. Ha hiszed, ha nem, ez nem egy elcsépelt amcsi szlogen! A benyomások igenis nagy jelentőséggel bírnak, bemutatkozásunk milyensége pedesztrinálja elért eredményeinket. Ne tűnj se kétségbeesettnek, se túl rámenősnek az interjún. A végleteket sehol sem szeretik. És akkor se ess kétségbe, ha az első néhány interjú negatív eredménnyel zárul. Ne feledd, a munkaadónak is rendszerint határozott elképzelése van a leendő munkavállalóról, attól hogy nem Rád esik azonnal a választás még nem jelenti, hogy értéktelen vagy a piacon. Ha van elég türelmed és kitartásod előbb-utóbb megtalálod azt a munkáltatót, aki pont a Te tudásodat és személyiségedet keresi.

4. Közösségi média = Online marketing lehetőség

Most van itt az ideje annak is, hogy az online „piacon” is elindítsd a hadjáratot. Frissítsd összes közösségi oldalon Állásvadászatlévő profilodat, képedet és ügyelj, hogy azok legyenek összhangban az önéletrajzoddal és a kitűzött céloddal. Ma már majdnem minden fejvadász és munkáltató utánanéz, hogy mit állítasz magadról ezeken a felületeken, milyen szokásaid, vagy netán beszólásaid vannak. Vannak állások, ahol a személyiség döntő tényező, és ilyen esetben nem mindegy, hogy a látogató milyen következtetéseket von le profilod alapján.

5. Bucket list = Célzott támadás

A mai gazdasági helyzetben nem érdemes mindent egy lapra tenni. Lehet, hogy a hőn áhított munkáltatónál éppen létszámstop van, vagy éppen pont azt a területet szervezik ki, amelyik a Te tapasztalatodnak megfelelő lenne. Megéri táblázatba szedni, hogy mely közvetítő és munkáltató cégekhez pályázol, milyen pozícióra, ki a kapcsolattartó. Ez nagyban megkönnyíti a visszaemlékezést, ha valahonnan visszajelzést kapsz, illetve abban is támogat, hogy a kitűzött cél felé vezető úton maradj.

Regisztrálj és lépj be a további tartalom megtekintéséhezÁllásvadászat, 6.0 out of 10 based on 1 rating

Tags: , , , , , ,


About the Author2 Responses to Állásvadászat

  1. Kiscsillag says:

    Self-marketing mindenek felett!

  2. Pingback: Leépítés - felelősség és feladatok vezetőként | Multiculti.hu

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑