Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Kvótát szabhat ki Svájc az uniós bevándorlókra - Multiculti.hu

Külföldről svájc

Published on február 10th, 2014 | by Multiculti Juli

0

Kvótát szabhat ki Svájc az uniós bevándorlókra

Vasárnap népszavazást tartottak Svájcban, ahol a választásra jogosultak mintegy 56 százaléka járult az urnákhoz, és hajszálnyi többség, a szavazók 50,3 százaléka döntött úgy, hogy az ország állítsa vissza az unióból kiinduló bevándorlást korlátozó kvótarendszert.

Győzött a bevándorlás korlátozása a vasárnapi svájci népszavazáson. A szavazók 50,3 százaléka voksolt a szigorítás mellett. 

A referendumot a jobboldali populista Svájci Néppárt (SVP) kezdeményezte, mert úgy látják, hogy a “tömeges bevándorlás” a bérek csökkenéséhez és a lakbérek emelkedéséhez vezetett. A kormány, a gazdasági egyesületek és a szakszervezetek ezzel szemben ellenezték a népszavazásra bocsátott indítványt. Szerintük a külföldi munkavállalók nélkül Svájc nem tudná fenntartani a jelenlegi jóléti szintet és további gazdasági növekedést elérni – írta az Index.

Rossz hír Európa és a svájciak számára is, hogy a Svájci Néppártnak (SVP) a bevándorlás korlátozására irányuló népszavazási kezdeményezése sikeres lett – hangsúlyozta hétfőn Laurent Fabius francia külügyminiszter egy interjúban.

“Ez nyugtalanító eredmény, mert azt jelenti, hogy Svájc befelé akar fordulni. És ez ellentmondás, hiszen Svájc külkereskedelmének hatvan százalékát az Európai Unióval bonyolítja le” – emlékeztetett rá a francia diplomácia vezetője az RTL kereskedelmi rádiónak adott interjúban. “Ha Svájc bezárul, azzal a svájciak magukat fogják büntetni” – tette hozzá, kiemelve, hogy “Svájc önmagában nem képvisel jelentős gazdaságot”.

A politikus emlékeztette arra, hogy a Svájc és az Európai Unió között 1999-ben a munkavállalók szabad áramlásáról és egyéb más részletekről aláírt egyezményeknek van egy “guillotine” elnevezésű záradéka, amelynek értelmében ha egy elemet az egyik fél megkérdőjelez, akkor az egész megállapodás érvényét veszti, s ez azt jelenti, hogy “most mindent újra kell tárgyalni”.

A Svájccal határos Franciaországból nagyon sokan járnak át dolgozni az alpesi országba. A francia szélsőjobboldali Nemzeti Párt közleményben üdvözölte “a svájci nép éleslátását”, és felszólította Párizst, ugyancsak állítsa le “a tömeges bevándorlást”.

Forrás: MTI / HR Portál

Tags: , ,


About the AuthorMINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑