Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Leépítés - Multiculti.hu

Coaching Blog leépítés2

Published on május 13th, 2013 | by Multiculti Juli

2

Leépítés

Tags: , , ,


About the Author2 Responses to Leépítés

 1. Menkele says:

  Az elmúlt hónapban rengeteg változás volt a munkahelyemen, sok ember távozott, volt, akivel nekem kellett közölni a rossz hírt. Megviselt látni, hogy elég egy mondat és egy másik ember az utcára kerül. Úgy gondolom feldolgoztam ezeket a hatásokat, de ezek után nehéz motiválni a munkatársakat, úgy érzem, nem vagyok hiteles. Jó lenne tudni, hogy hogyan látnak a kollégáim és főleg a beosztottaim?

  • Danka Szilvia says:

   Kedves Menkele,

   Ha multi környezetben dolgozol biztosan találkoztál olyan mérési módszerekkel, mint pl. a 360 fokos értékelés, ami tipikusan azt szolgálja, hogy minden irányból tükröt tartsanak Feléd. Megtud(hat)od milyennek látnak, miben kéne fejlődnöd stb.? A kiértékelés után néha nem jó a szembesülés, az értékeltek sokszor egyedül maradnak az EREDMÉNNYEL, s ha talán még egy ideig, a szokásos teljesítményértékelő beszélgetések során fel is tűnik a változtatási motiváció, aztán valahogy elengedjük ennek fontosságát. Sokszor maga a szervezet is. Arról nem is beszélve, hogy minden relatív, mint ahogy az is, hogy hogyan látnak, mikor látnak és kik látnak, miért kell változtatnom, egyáltalán kell-e, ha igen az kinek is jó?
   A válság miatt sokan veszítették el az állásukat és sokan kerültek abba a helyzetbe, mint Te, hogy nekik kellett az elbocsátás hírét közölni. Ez mindenki számára egy nagyon komoly pszichés terhelés, egy valós kihívás, amire fel kell készülni, fel kell készíteni az embereket. Ha ez nem történik meg előre, akkor legalább utólag kell segíteni, feldolgozni a történteket. Bármelyik oldalon ülsz az asztalnál, ennek komoly mentális hatása van, még akkor is, ha úgy érezzük a feladatot tisztességesen megoldottuk. Az, hogy hogyan látnak a kollégáid, nagyon fontos, de az még fontosabb, hogy hogyan látod Önmagad. Ritkán látjuk magunkat teljesen reálisan, ez valahogy olyan emberi, ezért kell a tükör! Coaching vagy egy igaz barát, férj vagy feleség, a lényeg, hogy merjünk beszélni a minket foglalkoztató kételyeinkről, a beszélgetés ugyanis csodákra képes!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑