Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Life coaching - Multiculti.hu

A coaching coaching (3)

Published on július 11th, 2013 | by Multiculti Juli

0

Life coaching

‘A coachingnak ez a fajtája az értékek és jövőkép tisztázásáról és célok kitűzéséről szól, annak érdekében, hogy az adott személy kielégítő, sikeres és teljes életet éljen. Az életvezetési coaching során a coach segít kliensének tisztázni, mit akar az élettől, támogatja és bátorítja a változási folyamat során.

Life coaching abban segíti ügyfelét, hogy megtervezze a jövőjét, nem pedig abban hogy túllendüljön a múltján. A megkülönböztetés a life coaching és a business coaching között arra utal, hogy a life coaching során a kliens életének bármely, vagy akár minden területét érinthetik azok a célok, amelyek a vágyai, álmai megvalósulását jelentik és megelégedettséget hoznak számára.

A life coach támogató elismeréssel ösztönzi ügyfelét arra, hogy mozgósítsa belső erőforrásait, higgyen saját nagyszerűségében, és főként abban, hogy megtalálja a célhoz vezető utat. A life coach a kliens teljes személyiségét bevonja a coaching folyamatba, amelynek végére sokkal elégedettebb, kiegyensúlyozottabb lesz, hatékonyabban és tudatosabban élheti az életét.

A life coach magánszemélyeknek segít abban, hogy egy adott életterületükön sikerüljön továbblendülniük egy fennálló akadályon. A life coach kizárólag olyanoknak tud segíteni, akik nem szenvednek mentális betegségekben, tehát depresszió, szorongás és hasonlóknál pszichológushoz kell fordulni, nem coachoz.

A business- és life coaching között a különbség sokszor abban van, hogy az elérendő cél, a fejlődés a kliens életének melyik területét érinti; csak a munkáját, vagy az életének más dimenzióit is. Ezek legtöbbször nem is függetlenek egymástól. Bármelyik is legyen a fókuszban, az igazán hatékony fejlődés megkívánja az egyensúlyt a munka és az élet más területei között.’

Life coaching (English)

’Life coaching draws upon a variety of tools and techniques from other disciplines such as sociology, psychology, positive adult development and career conseling with an aim towards helping people identify and achieve personal goals. Specialty life coaches may have degrees in psychological counseling, hypnosis, dream analysis, marketing and other areas relevant to providing guidance. However, they are not necessarily therapists or consultants; psychological intervention and business analysis may lie outside the scope of some coaches’ work.

Contemporary life coaching can be traced to the teachings of Benjamin Karter, a college football-coach turned motivational speaker of the late 1970s and early 1980s.

Life Coaching is a special coaching niche that focuses on discovering your values and purpose and aligning your life with them. Life coaching is about destiny discovery and alignment. A life coach works toward two things: creating a better future and a better life today.

Coaches in general are change experts. Life coaches are also self-discovery experts. A life coach’s toolkit contains a plethora of assessments and exercises for figuring out who you are. Life coaches use their understanding of personality types, developmental stages, strengths, values discovery and more to help clients identify gaps in their own self-knowledge and fill them. Knowing yourself more fully allows you to move forward with confidence in what you were born to do.’

Tags: , , ,


About the AuthorMINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑