Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 A magyarok kétharmada elégedetlen a munkájával - Multiculti.hu

Hírmorzsák Customer service evaluation form with tick on poor

Published on április 7th, 2014 | by Multiculti Juli

0

A magyarok kétharmada elégedetlen a munkájával

A V4-es országok közül a magyarországi munkavállalók a legelégedetlenebbek, csak a harmaduk mondta azt, hogy megfelel neki a jelenlegi munkája. Az Új Szó című pozsonyi lap szerint a szlovákiai munkavállalóknak csak alig több mint a fele elégedett a munkájával az Eurobarometer felmérése szerint.

A munkavállalók az északi országokban a legelégedettebbek, Svédországban 81 százalékuk tartja megfelelőnek jelenlegi munkáját. Közel négyötödös az elégedettség Dániában, de jól érzik magukat a munkahelyükön az osztrákok is. A lista másik végén a görögök állnak, ott 80 százalék azonnal távozna, ha jobb ajánlatot kapna. A régiónkban Csehország áll a legjobban, ott a megkérdezettek 57 százaléka elégedett a munkabeosztásával.

Forrás: vg.online

Kicsit bővebben a munkahelyi elégedetlenség hatásairól:

Mivel legtöbbször a tanulmányokban a munkahelyi elégedettséggel kapcsolatos pozitív hatásokról írnak a szakértők, mi összegyűjtöttük a munkahelyi elégedetlenség által felmerülő potenciális károkat is. A munkahelyi elégedetlenségnek ugyanis számos negatív következménye van, mint például:

1. A munkahelyi elégedettség/elégedetlenség nagymértékben befolyásolja a teljesítményt. De ez a kapcsolat eltérő hatást gyakorol a különböző vállalati szinteken. Megfigyelhető ugyanis, hogy az elégedetlenségből származó alacsonyabb teljesítmény azoknál a munkavállalóknál gyakoribb, akik magasabb beosztásban dolgoznak.

2. Azt is látnunk kell, hogy a munkahelyi elégedetlenség szoros összefüggést mutat a fluktuációval. Azok a munkavállalók, akik elégedettek munkakörülményeikkel kevésbé hajlamosak arra, hogy munkahelyet változtassanak, ellentétbe azokkal, akik elégedetlenek.

3.Talán a fluktuációnál is súlyosabb következmény, ha az elégedetlenség következményeképpen megnő a munkahelyi hiányzások száma. Ennek pedig súlyos anyagi következményei is lehetnek. Akár a betegszabadság anyagi vonzataira, a kiesett munkaerő pótlására, vagy arra gondolunk, hogy cégünk számos jövőbeni üzleti partnert veszíthet azzal, ha a dolgozó munkájának kiesése miatt a cég nem képes kielégíteni az ügyfelek igényeit.

4. Végül azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy egy elégedetlen dolgozó negatív viselkedése is értékesítő rányomhatja bélyegét közvetlen munkatársai elégedettségére és munkateljesítményére.nem minden esetben hagyja el a munkahelyét.

És hogyan lehet a dolgozók elégedettségét és motivációját hatékonyan növelni? Korábbi bejegyzésünkben erre is választ adunk.

Tags: , , ,


About the AuthorMINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑