Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Meetingelni, de hatékonyan! - Multiculti.hu

Munkaszervezési praktikák Empty Conference Room

Published on augusztus 9th, 2013 | by Multiculti Juli

0

Meetingelni, de hatékonyan!

1. Ne akarj túl sokat egyszerre: Ne bonyolódj részletekbe, csak highlight-ok kerüljenek bemutatásra, amelyek az összes résztvevőt érintik és érdeklik. Amennyiben valamelyik kolléga egyéni probléma megvitatásába kezd, akkor ajánld fel neki a téma offline történő megbeszélést, hogy az ne zökkentse ki a megbeszélés menetét. Ha előre megszabod az egyes felszólalók időkeretét, akkor könnyen kordában tarthatod a mondanivalójukat túl bő lére eresztő munkatársakat. Törekedj arra, hogy a munkatársak maximum 5 percben fejtsék ki mondandójukat. A jó moderátor udvariasan jelzi az időkeret lejártát és bevonja a halk szavú, kevésbé beszédes kollégákat is.

2. Legyen agenda: Ha elkészítetted az agendát és 24 órával a megbeszélés előtt kiküldted, még csak fél siker. A neheze még csak ezután következik: a napirendi pontok sorrendjének és időkeretének betartása és betartatása. Ha az agendában nem szereplő téma vetődik fel akkor vedd fel a következő találkozó pontjai közé.

3. Résztvevők: Mindig ügyelj, hogy “csak” az érintett kollégákat hívd meg és ne feledkezz el a döntéshozó(k) meghívásáról sem! Nincs annál kellemetlenebb, mint mikor a kollégák egymás között marakodnak és újabb megbeszélés összehívása szükséges a döntés meghozatalához.

4. Action plan: Mindenkit meghívtál, és a meghívottak hiánytalanul megjelentek, tartottad az agenda-t és a legfontosabb kérdéseket vitattátok meg…… és most? Ami ezután következik, az a megbeszélés legfontosabb része: a teendők és a felelősök kijelölése és a végrehajtás után követése. Ennek hiányában csupán egy kellemesen / vagy kevésbé kellemesen eltöltött beszélgetésről van szó, melynek tartalmára 2 óra múlva már senki sem emlékszik és a teendők listája sem rövidül.

Tags: , , , , ,


About the AuthorMINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑