Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Németország is bevándorlási szigorításokra készül - Multiculti.hu

Külföldről OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Published on március 27th, 2014 | by Multiculti Juli

0

Németország is bevándorlási szigorításokra készül

Nagy-Britannia után a német kormány is szigorítaná az uniós munkavállalókra vonatkozó szabályokat, a szociális visszaélések miatt. Ugyanakkor a hangvétel a brit megfogalmazáshoz képest sokkal finomabb, a tervezet hangsúlyozza, hogy nem kívánja korlátozni a személyek szabad áramlását az Unióban.

A javaslatok között szerepel, hogy korlátozzák 3 hónapra az álláskeresésre rendelkezésre álló időt a munkavállalás céljával beköltöző uniós külföldiek esetében. Ezt azt jelentené, hogy távoznia kell az országból azoknak a külföldi uniós állampolgároknak, akik három hónap alatt nem találnak állást és segélyre szorulnának. 

Jelenleg nincs időbeli korlátja a németországi tartózkodásnak. Egy másik javaslat szerint adóazonosító szám megadásához kell kötni a családi pótlék kiutalását. Erre elsősorban azért van szükség, mert előfordul, hogy bevándorló szülők egyszerre több tartományban igényelnek családi pótlékot gyermekük után.

A tervezet harmadik fő eleme, hogy a szociális juttatásokkal visszaélő bevándorlókat bizonyos időre ki kell tiltani az országból. Jelenleg csak a közrend, a közbiztonság és a közegészségügy veszélyeztetése miatt lehet kitiltani Németországból uniós állampolgárokat.

Hangsúlyozzák, hogy ezzel nem a munkaerő szabad áramlását kívánják korlátozni, hiszen ennek a vívmánynak Németország haszonélvezője, viszont az úgy nevezett szociális turizmust csökkenteni szeretnék. Emellett szigorúbban büntetnék a bevándorlókat kihasználó német munkáltatókat is, 

A tervezet kidolgozását a munkaügyi tárca és a belügyminisztérium irányította. A két miniszter közösen mutatja be az anyagot a szerdai kormányülésen.

Forrás: HR portál


About the AuthorMINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑