Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Outplacement coaching - Multiculti.hu

A coaching coaching (2)

Published on július 11th, 2013 | by Multiculti Juli

0

Outplacement coaching

‘Az outplacement klasszikus változata azt jelenti, hogy egy külső tanácsadó cég segítséget nyújt az elbocsátott dolgozóknak és a munkáltatónak a leépítésből eredő pszichológiai, szociális, jogi hatások feldolgozásában és az álláskeresésben, például önismeret és egyéb gyakorlati készségek fejlesztésével. Egyetlen gond van az outplacementtel, hogy a munkavállalók többsége elutasítja, érdektelen iránta, kötelezőnek tekinti, amit a vállalat rá akar erőltetni.  

A vállalatoknak  érdeke, hogy a leépítési folyamat korrekt és átgondolt legyen, mert ezzel elejét vehetik például a későbbi munkaügyi vitáknak, csökkenthetik vagy meg is előzhetik a maradó munkatársakban a kellemetlen feszültséget. Ha azonban nincs keret egy outplacement programra, igénybe vehetik a piacon nemrég megjelent álláskeresési e-learning támogatást, amellyel az elbocsátott dolgozókon tudnak segíteni. Ez a megoldás nem váltja ki ugyan a komplex outplacement tanácsadást, de könnyen alkalmazható és szélesebb körben hozzáférhető.

Az outplacement  coaching az elbocsátott dolgozó(k) és a munkáltató számára nyújt segítséget a leépítésből eredő hatások feldolgozásában és az álláskeresésben. A vállalatoknak is érdeke, hogy a leépítési folyamat korrekt és átgondolt legyen, mert ezzel elejét vehetik például a későbbi munkaügyi vitáknak, csökkenthetik vagy meg is előzhetik a maradó munkatársakban a kellemetlen feszültséget. Célja, hogy minimálisra csökkentse az elbocsátás költségeit, megerősítse a szociális felelősséggel bíró vállalatpolitikáról kialakult képet, segítsen a döntéshozatalban és az elbocsátási folyamat bevezetésében, harmonikus levezetésében.

A coach szemszögéből nagyon hálás a feladat: a coachee motivációja talán itt a legmagasabb, hiszen szinte elemi érdeke, hogy a karrierje ne törjön meg, és minél hamarabb, a számára ideális helyen és feltételekkel dolgozhasson tovább.’

Outplacement coaching (English)

‘Outplacement is the efforts made by a downsizing company to help former employees through the transition to new jobs and help them re-orient to the job market. A consultancy firm usually provides the outplacement services which are paid for by the former employer and are achieved through practical advice and psychological support.

Outplacement is either delivered through individual one-on-one sessions or in a group format. Topics include career guidance, career evaluation, resume writing and interview preparation, developing networks, job search skills and targeting the job market. Individuals may be offered other services such as the use of an office and online tools.

“Outplacement” firms can also provide counseling support for individuals who have not been offered those services through their employer, but choose, on their own, to pay an outplacement or “career management” service to provide the same assistance. Since the client of an outplacement firm, is the individual or firm that pays the fee, the individual who elects to contract with an outplacement firm on their own, may often receive more one-on-one time, and more individualized attention, than is usually offered when the company hires the outplacement provider.

During outplacement coaching  employees will:

  • Discover their personality type and career interests through two comprehensive assessments.
  • Receive guidance on the most suitable study and career options
  • Learn strategies on how to successfully change careers.
  • Receive tailored resume advice
  • Discover how to highlight their strengths in an interview
  • Acquire effective job search strategies
  • Learn techniques to enhance their confidence
  • Indentify their career goals
  • Develop a detailed career action plan’

Tags: , , ,


About the AuthorMINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑