Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Paradicsomleves (15 perc) - Multiculti.hu

Gyors receptek paradicsomleves

Published on április 5th, 2013 | by Multiculti Juli

2

Paradicsomleves (15 perc)

Paradicsomleves hozzávalók:
30 dkg sűrített paradicsom
2 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 db tyúkleves kocka
1 csokor zellerzöld
só, cukor, 2 liter víz
 
Elkészítés menete:
Egy lábosban forrósítsuk meg az olajat, majd vegyük vissza alatta kicsit a lángot és keverjük hozzá a lisztet. Folyamatosan kevergessük, míg halványbarna lesz. Öntsük rá a paradicsomsűrítményt, keverjük jól össze (vigyázzunk, hogy legyen kéznél a víz, mert gyorsan sűrűsödni kezd és könnyen leéghet). Majd lassan, kevergetés mellett öntsük fel 2 liter meleg vízzel. Adjuk hozzá a leveskockákat, kóstoljuk meg és szükség szerint sózzuk. Ízlés szerint cukrozhatjuk is.
Fedő alatt 5-8 percig főzzük. Közben a megmosott zellerlevelet vágjuk apróra, és a végén szórjuk a leveshez. (Tipp: Ha teszünk bele egy kis bazsalikomot, olaszos hatást érhetünk el. Ha élénkebb színű levest szeretnénk készíthetjük paprikás rántással is. Miután felöntöttük meleg vízzel, adhatunk hozzá egy kis fej, megpucolt, de egészben hagyott hagymát is, vagy zellerlevél helyett tehetünk hozzá egy darabka zellergumót.

Tags: , , , ,


About the Author



2 Responses to Paradicsomleves (15 perc)

  1. Padesz says:

    Én egyszer hagytam 1 órát főni (inkább úgy felejtettem) és valami mennyei lett. Azóta a feleségem csak így csinálja és természetesen a bazsalikom elengedhetetlen. Lehetőleg friss paradicsomot mixelek és olivaolaj.

    Utána jöhet a póréhagymás csirke:
    Üvegesre a póréhagymát, só, bors és szerecsendió (nem kell sajnálni)+felöntve tejszínnel. Ezzel leöntjük a csirkecombokat a tepsiben és ledőlünk a kanapéra 1 órára. Összerakni 10 perc.
    Ez tuti siker, mert azt hiszik, hogy valami nagyon spéci mártással van elkészítve. Köretnek rizs, krokett szuper.
    Jó étvágyat!

  2. Kiscsillag says:

    Kedves Padesz, hétvégén kipróbáltam az általad ajánlott csirkecombe receptet. Tényleg pillanatok alatt össze lehet dobni és a család minden tagja oda volt érte! Köszi!
    Cserébe elküldöm én is az egyik kedvencemet: Csirkemáj jénaiban (még az is megeszi, aki egyébként a csirkemájat nem szereti:-) Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 2 dl tejföl, 1 ek mustár, 3 dkg vaj, kis Piros Arany, só, borsikafű, petrezselyemzöld, metélőhagyma, zellerzöld. Elkészítés: A csirkemájat apró kockákra vágom és hozzákeverem a tejfölt, a mustárt, Piros Aranyat, és az apróra vágott zöldfűszereket. Vajjal kikent jénaiba teszem és 130 C°-os sütőben 20-25 perc alatt készre sül. Vajon párolt kerti zöldségekkel isteni.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑