Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 A svájciak nagyon jól keresnek - Multiculti.hu

Hírmorzsák svájci frank

Published on május 5th, 2014 | by Multiculti Juli

0

A svájciak nagyon jól keresnek

A svájci munkavállalók fele több mint 1.6 millió forintnak megfelelő svájci frankot keres havonta. Három hét múlva pedig szavaznak az 1 millió forintnak megfelelő minimálbérről, írja az Index.

A Szövetségi Statisztikai Hivatal adatai szerint a svájciak felének keresete 2010 óta 3,2 százalékkal, 6118 svájci frankra nőtt. A jobban fizetettek jártak jobban, 2002 és 2010 között az ő bérük 22.5 százalékkal, míg az alacsonyabb keresetűeké mindössze 9.5 százalékkal emelkedett. 

A legrosszabbul megfizetett réteg a szolgáltatási területen dolgozik: fodrász, karbantartó, a szállodaiparban vagy a vendéglátásban munkavállaló. 

A nők és a külföldiek kevesebbet keresnek. A nők vezető beosztásban is 25.1 százalékkal keresnek kevesebbet, mint az ugyanabban a beosztásban dolgozó férfiak. A vezető pozíciókat betöltő külföldiek fizetése viszont nem különbözik a svájciakétól.Ők akár majdnem 3 millió forintot is hazavisznek hó végén. 

Forrás: Index

Tags: , , , ,


About the AuthorMINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑