Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Több európai ország is szigorítana - mit jelenthet ez a külföldön dolgozó magyaroknak? - Multiculti.hu

Külföldről working abroad

Published on február 24th, 2014 | by Multiculti Juli

0

Több európai ország is szigorítana – mit jelenthet ez a külföldön dolgozó magyaroknak?

Az európai parlamenti választások előtt több országban is felerősödtek a külföldről érkező munkavállalók helyzetének nehezítését, juttatásainak korlátozását szorgalmazó hangok, írja a Napi.hu. Vajon mennyire csak a kötelező politikai fordulatokról, vagy valós szándékokról van szó? Miközben a szabad munkavállalás az Unió egyik alappillére.

A britek már többször is megnyilvánultak a munkavállalás korlátozásának témájában, a legutóbb éppen népszavazás döntött a juttatások jövedelemhez kötéséről. 

Úgy tűnik, hogy a májusi európai parlamenti választások előtt erősödik az unióellenes hangulat Nyugat-Európa vezető politikusaiban. David Cameron brit miniszterelnök élharcosa az uniós integrációt fellazító kezdeményezéseknek. 

Cameron szerint újra kell gondolni a szabad munkaerő-áramlás jogát – azaz lehetővé kell tenni a tagországoknak, hogy korlátozzák az országukba érkező vendégmunkások számát és jogait -, továbbá vissza kell vonni nemzeti hatáskörbe a Brüsszelnek átadott döntési jogkörök jelentős részét.

A brit kormányfő megígérte a szavazóknak, hogy ha a konzervatív párt hatalmon marad a következő parlamenti választáson, akkor 2017-ben népszavazást tartanak Nagy-Britannia EU-tagságáról. 

Németországban a CSU tett közzé olyan programot, ami szintén szorgalmazná bizonyos brüsszeli hatáskörök visszavételét, valamint ők is megpendítették a külföldi vendégmunkások szociális juttatásainak korlátozását. 

A holland kormány 54 pontot tartalmazó listán sorolja, milyen jogköröket tartana nemzeti hatáskörben. A holland külügyminiszter Frans Timmermans arról beszélt, hogy a nemzeti parlamenteknek nagyobb befolyást kellene kapniuk az uniós döntéshozatalban. Eközben az Európai Bizottság (EB) hatáskörét szűkíteni kellene. 

Franciaország kormánya az EU működését tenné hatékonyabbá. José Manuel Barroso, az EB elnöke is azt mondta a múlt héten, hogy Európának nem kell beleütnie az orrát olyasmibe, amihez nincs köze.

Az elhúzódó gazdasági válság jelentősen hozzájárul az euroszkeptikus hangok felerősödéséhez. Ugyanakkor kevesen kockáztatnák meg, hogy addig elmenjenek, mint David Cameron, hogy népszavazást tartsanak az uniós tagságról. 

Forrás: Napi.hu / HR portál.hu

Tags: ,


About the AuthorMINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑