Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Túlélni a multit!? - 3.tipp - Mondj NEM-et - Multiculti.hu

coaching hidden say no

Published on július 31st, 2013 | by Multiculti Juli

0

Túlélni a multit!? – 3.tipp – Mondj NEM-et

  • Minden nap készíts To Do listát, munkahelyit és magántermészetűt egyaránt. A lista a napi feladatokon kívül a fontos, kb. 1 hónapon belül aktuális teendőidet  is tartalmazza. Minden nap húzd ki, nézd át, ha kell írd újra fontossági sorrendben. Minden nap tégy valamit a privát listádért, ez a lista pont olyan fontos, mint a céges.
  • Vezess papíros és digitális calendar-t és azokat osszd meg. Így  a kollégáid előre látják a naptáradat, mikor van szabadidőd. Ha olyan meetingre hívnak, amikor épp más betervezett meetinged, programod van, akkor bátran nyomj decline-t. Ha minden invitation miatt újraírnád a hetedet, akkor igazi visszaeső lennél. Rá fogsz jönni, hogy végül is  nem kell mindenhol ott  lenned ahhoz, hogy arcvesztés nélkül értékes tagja maradj a csapatnak. A dolgok meglepő módon sokszor Nélküled is megoldódnak.
  • A life-balance fenntartása érdekében nagyon fontos a fizikai erőnlét:  így pl. az edzéseid, családi, egészségeddel kapcsolatos időpontjaid legyenek fixek és előre rögzítettek. Ha valaki vagy valami benyomul az életedbe ne húzd ki, ne írd felül ezeket, javasolj számodra megfelelő időpontokat. Hidd el, érdekes módon, ez is működik.
  • Nem kell minden telefont (főleg mobilt) azonnal felvenni. De ha már fel  is veszed, bátran jelezd, ha nem alkalmas. Ígérj visszahívást és azt tartsd is be.
  • Tárgyalásokon és meetingeken – ha van ráhatásod – előre tervezd el, később pedig tartsd be az időkereteket. Ha 1 órát szántál valamire, az legyen nagyjából pontosan 1 óra. Ha nincs ráhatásod, akkor is jelezd, hogy a kiírás szerinti termin lejárt, Neked más dolgod van. A többiek is érezni fogják,hogy valami nem hatékony.
  • Merd elmondani , jelezni a környezetednek a prioritásaidat és szokásaidat  és munkával kapcsolatos kérdéseidet. Vállald el az igazi énedet! Hidd el tiszteteletben fogják tartani.
  • Tanulj azoktól, akik ezt jól csinálják, akiknek irigylésre méltóan tervezett a napjuk és fegyelmezettek, akik mernek és tudnak NEKED NEM-et MONDANI, kérj Tőlük tanácsot, a jobbat nem szégyen utánozni sem.

Danka Szilvia

Tags: , , , , , , , ,


About the AuthorMINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑