Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Túlélni a multit!? - 5.tipp - Be creative! - Multiculti.hu

coaching hidden Creative

Published on augusztus 13th, 2013 | by Multiculti Juli

1

Túlélni a multit!? – 5.tipp – Be creative!

Pozicionáld magad. Helyezd el magadat a szervezetben, mint a GPS-ben, azaz háromszögelj a lehetőségek, a személyes céljaink és képességeink koordináta rendszerében.  

Reálisan mérd fel a képességeidet! Ha úgy érzed, hogy kész vagy a kihívásokra és van benned elegendő spiritusz, akkor hidd el, lesz tere a kreativitásodnak.

Légy őszinte magaddal! Valóban szeretnél tenni a vállalatért, a szervezetért, valóban változás-orientált vagy és teli kreatív ötletekkel, vagy szereted az állandóságot, a biztosat és kerülöd az esetleges konfliktusokat?  Ha ez utóbbi a helyzet, akkor nincs miért és nincs kinek szemrehányást tenni azért, ha nem kérdeznek meg.

Hallasd a hangodat! Ha lehetőséged van, kikérik a véleményedet, élj vele! Nagyon sok mítinget ültem már végig életemben, ahol csak páran fejtették ki, vállalták véleményüket, miközben a végeredménnyel aztán a többség nem értett egyet, csak zúgolódott. Ott és akkor mégsem kerültek felszínre az egyébként valószínűleg kreatív ötletek. Ezért azt javaslom, vállald önmagad és akkor nincs elszalasztott lehetőség!

Keresd a lehetőségeket!  Légy tájékozott a konkrét terveket, célokat illetően. Ha úgy érzed, hogy az adott szervezetben alacsony szintű a munkatársak bevonódása a döntésekbe, jelezd a közvetlen vezetődnek. Mit veszíthetsz?

Törekedj megmutatni Magadat, ne várd, hogy mások találják ki, mi is van benned. Ne csak láss a pályán, látszódj is!

Képezd Magad! A szervezeti tréningeken ne csak ímmel-ámmal vegyél részt, fogd fel ezeket úgy, hogy mindegyikből lehet tanulni, mindegyikben megtalálhatod az AHA élményt, mindegyik ad valami többletet, még akkor is, ha a téma nem ismeretlen Számodra! Légy tájékozott a világ dolgaiban, általános műveltségeddel kiemelkedhetsz a tömegből, jó tárgyaló és társalgópartnerré válhatsz, ami nagyban segít Önmagad és ezáltal véleményed, ötleteid elfogadtatásában. A tudás még mindig hatalom, tedd Magad pótolhatatlanná, de legalábbis keresetté.

És nem utolsósorban, ha negatív gondolataid vannak a kreativitásoddal, munkahelyeddel kapcsolatban, menj szabira! A legjobb ötletek és elhatározások ilyenkor jönnek, melyeket pihenten és újult erővel meg is tudsz valósítani! 

Danka Szilvia

Tags: , , , , , ,


About the AuthorOne Response to Túlélni a multit!? – 5.tipp – Be creative!

  1. Pingback: Túlélni a multit!? | Multiculti.hu

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑