Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Túlélni a multit?! - 6.tipp - Self branding - Multiculti.hu

coaching hidden self branding

Published on augusztus 21st, 2013 | by Multiculti Juli

1

Túlélni a multit?! – 6.tipp – Self branding

 1. Legyen stílusod, hisz a stílus maga az ember. Ha úgy érzed, nem vagy elég magabiztos ebben a témában, szeretnél változtatni, de nincs időd ezzel foglalkozni, keress  egy szakembert. Rengeteg ismert és kevésbé ismert stylist van, akik – tapasztalatból tudom – teljesen más aspektusba tudják helyezni az önmagunkról alkotott képet. Néhány ügyes ötlet és praktika jelentősen növelheti önbizalmunkat, és utána már nincs is más dolgunk, mint a környezetünkből begyűjteni a WOW-kat.
 2. A megjelenésedre fordított pénzt fogd fel az egyik legjobban kamatozó befektetésként. Ne hidd, hogy a diszkrét elegancia egy vagyonba kerül, okosan, relative kevés pénzből is látványos megújulást lehet produkálni.
 3. Ne ahhoz igazítsd a megjelenésed, hogy a munkahelyeden mi az átlag vagy a vélelmezett elvárás, törekedj minden körülmények között kihozni Magadból a MAXIMUMOT! Minden ellenkező híresztelés ellenére a maximalizmus nem betegség, az igényesség nem nagyképűség.  Ha viszont olyan cégnél dolgozol, ahol láthatóan Mindenki a maximumra törekszik, gyorsan zárkózz fel, mert ilyen értelemben nem jó kilógni a sorból.
 4. Legyen valamilyen védjegyed, ami csak a Tiéd, ami örömmel tölt el és feldob. Lehet ez egy jó frizura, a mindig ápolt kéz, férfiaknak egy jó szemüvegkeret vagy egyedi kiegészítők.  
 5. Figyelj a részletekre és az összhangra. Ha a megjelenésed és az igazi éned nagyon távol állnak egymástól, az ordít!  Törekedj megtalálni a harmóniát, nincs rosszabb, mint ha diszkomfortosan érezzük magunkat a bőrünkben.
 6. Utálod az öltönyös merevséget és valójában nem is olyan munkakörben dolgozol, ahol erre szükség lenne? Akkor merülj el a hanyag elegancia világában!  Hanyagul elegánsnak lenni nem evidens, ez igényli a legkifinomultabb ízlést és odafigyelést. A ’Jeans day’ jó alkalom lenne a gyakorláshoz, egy farmer jó övvel és egy jó mínőségű inggel párosítva csodákra képes.
 7. Légy tisztában az az alapvető etikett szabályokkal, még ez ha ódivatúnak is tűnik.  Nem árt, ha más kultúrák viselkedési  formáival is tisztában vagy, egy-egy  fontos tárgyaláson ez még nagyon jól jöhet. Az írott normákon túl talán még fontosabbak az íratlanok (vállalati és úgy általában). Nem árt ezekkel barátságban lenni.
 8. Tarts tiszteletben másokat, igyekezz körültekintő és figyelmes lenni. Más kultúrákkal szemben mi  magyarok az átlagosnál is nyíltabbak és szókimondóbbak vagyunk, ami egyrészt ugyan elismerésre méltó, de néha mellőz minden diszkréciót és akár sértő is lehet.
 9. Igyekezz úgy viselkedni, kommunikálni, mint ahogy Te is elvárod, hogy kommunikáljanak, viselkedjenek  Veled.  Ha pl. idegesít, hogy valaki ordítva telefonál az egylégterű irodában, csak akkor van jogalapod ezt szóvá tenni, ha Te  sosem cselekszel így.
 10. A tippsorozatot az önismerettel kezdtem és utolsó tippemként ezzel is szeretném zárni. Néha nem árt egy pillanatra megállni, lassítani, a szó jó értelmében tükörbe nézni. Elgondolkoznunk, hogy amit látunk tetszik-e, barátságban vagyunk-e pillanatnyi önképünkkel és az azt tükröző külsőnkkel.

Danka Szilvia

Tags: , , , , , , , ,


About the AuthorOne Response to Túlélni a multit?! – 6.tipp – Self branding

 1. Pingback: Túlélni a multit!? | Multiculti.hu

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑