Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /USER/multiculti/wp-includes/admin-bar.php:1) in /USER/multiculti/wp-content/plugins/ready-ecommerce/classes/req.php on line 9 A Túró Rudi-gyártás marad Magyarországon - Multiculti.hu

Hírmorzsák KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Published on július 1st, 2014 | by Multiculti Juli

0

A Túró Rudi-gyártás marad Magyarországon

A Danone kivonulása kapcsán felmerült, hogy kívánatos lenne a a magyar sajtmárkák államosítása. A FrieslandCampina Hungária Zrt. tejipari cég azonban nem vonul ki, sőt bővítette Mátészalkai üzemét, 50 új munkahelyet létrehozva, írja az index.

Mintegy 650 millió forintos beruházással fejlesztette mátészalkai üzemét a FrieslandCampina Hungária Zrt. tejipari cég, amellyel 50 új munkahelyet is teremtett. A Pöttyös Túró Rudit is gyártó mátészalkai telephelyén márciustól már próbaüzemben működő egység a desszertek és a kenhető termékek gyártását végzi majd.

A múlt héten a tej terméktanács vezetője felvetette, hogy a Danone kivonulása után a többi külföldi is elmehet, ezért kívánatos lenne a magyar sajtmárkák államosítása.

Szautner Péter, a FrieslandCampina vezérigazgatója lát lehetőséget a magyar tejiparban, ehhez azonban versenyképes termékekre és üzemekre van szükség. A vállalat idén is mintegy 50-55 millió liter tejet vásárol fel, magyar termelőktől a hazai üzemeikben történő feldolgozásra, és jövőre sem tervez ennél kevesebbet. A cég jelenleg 600 embert foglalkoztat Magyarországon.

index.hu

Tags: , , ,


About the AuthorMINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑